Június végén Fishing On Orfű

Értékelés:
(0 szavazat)

Június végén ismét jön a legbarátságosabb alterfesztivál

Idén világsztár vendég is jön. A The Subways az elmúlt évtizedben a világ nagyszínpadainak zömén megfordult már, Az Orchards az Everything Everything és a Foals nyomdokait követi izgalmas, popos gitárzenéjével. Fellép a Petrol Girls, az angol BlackWaters a francia Birds in Row, a cseh Donnie Darko, a lengyel BelzebonG illetve a kolozsvári Palma Hills is.

 

„A Fishing anno alterfesztként indult, és most, miután a hazai popzenei kínálatot ismét mesterségesen szétválasztották a nagy rádiók által nyomatott kommersz popra és minden más ezen kívül eső zenére, mi egyértelműen a ’minden más’ fesztiválja szeretnénk lenni, már csak hagyományaink miatt is.” – nyilatkozta Lovasi András, a fesztivál szervezője.

 

A hazai szintérből lesz 30Y, Bëlga, Vad Fruttik, Quimby, Hiperkarma, Anna & the Barbies, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Supernem, Soerii & Poolek vagy a PASO. A nagyszínpadon kap lehetőséget a Lóci játszik, az Ivan & the Parazol és a Bohemian Betyars is. A fesztivál második zenei helyszíne is a feltörekvő produkciókra alapoz: a 2-es nagyszínpadon lép fel a Bagossy Brothers Company, az Elefánt, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Esti Kornél, a Csaknekedkislány, a Blahalouisiana, valamint a Konyha is, nem beszélve a metálzenekarként nagyszínpadra kapaszkodó Apey and the Pea-ről.


A hiphoptól (Akkezdet Phiai, Hősök, Ganxsta Zolee és a Kartel) és annak underground vérvonalától (Bobafett, Sör és Fű, Mulató Aztékok, Vicc Beatz) kezdve a friss és izgalmas gitárzenéken át (Fran Palermo, Middlemist Red, Jónás Vera Experiment, The Qualitons, Dope Calypso) az elvontabb vagy akár pszichedelikus produkciókon keresztül (Jazzékiel, Volkova Sisters, Grand Mexican Warlock, Trillion, Korai Öröm, Colorstar, Besh’O’Drom) a magukat nem komolyan vevő produkciók (Ricsárdgír, Soerii & Poolek, Tudósok) és a keményebb gitárzenék művelői (Uzipov, Stubborn, Téveszme, PETOFI, Kies, HAW) is képviselik magukat.


 

(foo)
 

©2018 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés