Az NBA legnagyobb sztárja a Lakersbe igazolt

Értékelés:
(0 szavazat)

Lebron goes to Hollywood

LeBron James négyéves szerződést kötött a Los Angeles Lakersszel, közölte magyar idő szerint július 2-án hajnalban a James menedzselését intéző Klutch Sports Group. Az NBA legjobb játékosa 154 millió dollárt keres majd a következő négy évben, ezzel összesen 380 millió dollár fölé nő a kosárlabdával keresett pénze. A váratlanul korai bejelentéssel James hetek, hónapok találgatását előzte meg, hiszen csak július 1-étől indult a szabad átigazolási piac.


A háromszoros bajnok, háromszoros döntő-MVP, négyszeres alapszakasz-MVP, 14-szeres All-Star-játékos James másodszor hagyja el a Cleveland Cavalierst. A mostani szájíz azonban nem lesz olyan keserű, mint 2010-ben, amikor a Miami Heatbe igazolt, hogy Dwyane Wade-del és Chris Bosh-sal összeállva, négy évig uralják a ligát.


2014-es visszaigazolásakor azt az ígéretet tette, hogy bajnoki címet nyer a Clevelanddel, és bár itt is összejött egy szuperteam, Kyrie Irvinggel és Kevin Love-val, közben nyugaton megalakult a Golden State Warriors magja, amellyel négy éven át LeBron élet-halál harcot vívott a döntőkben.


2016-ban a valaha volt legnagyobb fordítással, 3-1-ről egy sokáig emlékezetes 7 meccses párharcot nyert a CAVS, így az ígéret teljesült. Ezt követően azonban a Kevin Duranttal kiegészülve verhetetlenné váló Oaklandiek megoldhatatlan feladat elé állították a Királyt. Közben James mellől elfogyott a csapat, idén egyedül – Irving tavaly igazolt el –, szó szerint a hátán cipelte be a szedett-vetett társaságot a döntőbe, ahol nem kegyelmeztek Duranték, négy győzelemmel ütötték ki a keleti bajnokot. És csak idő kérdése volt, mikor jön az újabb nagy bejelentés.


Los Angelesben egyelőre nem látszik, ki lehet az az 1-2 sztár, akikkel bajnokesélyes csapat épül, főleg úgy, hogy a legnagyobb szabadügynökök a piac nyitása utáni órákban el is keltek, így Paul George sem csatlakozik majd Jameshez a Lakersnél.


Jelenleg a legutóbbi szezonban csak 35 meccset nyerő, nyugaton a 15-ből 11. helyen záró, de magas potenciállal bíró fiatalokkal megpakolt Lakers megpróbálja egy csereügylettel megszerezni a San Antonio Spurstől azt a Kawhi Leonardot, aki egyrészt el is hagyná a taxasi csapatot, másrészt nem titkolt vágya, hogy legkésőbb jelenlegi szerződése 2019-es lejártakor a Lakersbe igazoljon.
Ha nem sikerül a Leonard trade, Jamesnek nehéz lesz még a rájátszásba való bejutás is is egy olyan konferenciában, ahol a Golden State Warriors, a Houston Rockets, vagy az Oklahoma City Thunder jön vele szemben.


Persze az átigazolás mögött lehetnek már nem kifejezetten kosárlabda célok is, hiszen a 33 éves sztárnak két óriási villája is van Los Angelesben, itt működik az összes médiavállalkozása.


Ha a legacy-t nézzük a Lakers tökéletes választás lehet LeBronnak pályafutás utolsó szakaszára. Bár Kobe Bryant után a csapat leginkább a pofozózsák szerepét töltötte be öltötte be a ligában, még mindig a csillogást, a rivaldafényt jelenti egy nagynevű sztárnak. James pedig veterán kora ellenére még mindig a legmagasabb szinten képes játszani a kosárlabdát.


Az nagy kérdés, hogy Karem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’Neil és Kobe Bryant után lesz-e elég ideje arra, hogy a nagy legendák sorába kerüljön. PR és üzleti szempontból nagyon jó húzás a váltás, ráadásul James nyilatkozataiból kiderül, hogy történelmet szeretne írni azzal, hogy egyszerre játszik fiával az NBA-ben.


A jelenleg 13 éves LeBron James Jr. hat évre van a ligától, ennyit kellene Jamesnek lehúznia, ez egy komolyabb sérülés nélkül simán meglehet.
 

©2018 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés