Babos Tímea magyar tenisztörténelmet ír

Értékelés:
(0 szavazat)

Megvan a világranglista elsőség párosban

Babos Tímea olyat tesz, amire még nem volt példa a magyar tenisztörténelemben: július 16-tól párosban vezeti a világranglistát.

Ehhez pedig ha nem is a csillagok állásának, de három eredménynek kellett kedvezően alakulnia, ami sikerült is a következőképpen:
A tajvani Can Latisa és az orosz Jekatyerina Makarova már a második körben kiesett, Hlavacková és Barbora Strycová pedig a nyolcaddöntőben esett ki, míg Babos, párján a francia Kristina Mladenoviccssal hétfőn lépett pályára a legjobb nyolcba jutásért a belga Kirsten Flipkens és a román Monica Niculescu ellen Wimbledonban. Ettől a meccstől függetlenül Babos az első helyen kezdi a jövő hetet, de Babosék így is továbbjutottak, két szettben, 63 perc jutottak tovább a tornán.


Talán nem játszottuk a legjobb teniszünket, de ami fontos, végig nagyon segítettük egymást. Örülök, hogy ismét negyeddöntősök lehetünk Wimbledonban" - fogalmazott honlapján a 25 éves soproni teniszező. - Nehéz elhinni... Erre az évre ezt a célt tűztük ki párosban az edzőmmel, és sikerült! Hihetetlenül nagy dolog ez!"


Női páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Kirsten Flipkens, Monica Niculescu (belga, román, 13.) 6:3, 6:4

(index.hu)

©2018 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés