Micsoda fordulat: a nagy visszafordulás élőben is megtörtént!

Értékelés:
(0 szavazat)

Mém szerint a világ

Az utóbbi évek egyik legsikerültebb mém-témája, a megzavart fiú eleve nem egy elkapott pillanatképet ábrázol, hanem egy stockfotó sorozatból lett a vicc tárgyává. Elsősorban a humorosan drámai sűrítése miatt, a kép középpontjában a barátnőjével sétáló bárgyú csávóval, akit a kép előterében magabiztosan elsétáló vörös ruhás lány zavar meg.

 


A srác visszafordulását természetesen a barátnője is kiszúrja, és innen jön a dramaturgiai feszültség. A barátnő felháborodással vegyes féltékenységgel szemléli az apró közjátékot. Arcára van írva, hogy leesett a tantusz: a fiú másra vágyik, leginkább egy olyan plátói és elérhetetlen nőre, mint a szabadságának és függetlenségének teljes tudatában a korzón végiglibbenő piros ruhás lányra.


Nem véletlen, ha a klasszikus festészet narratív technikáit modern köntösbe bújtató alkotást egyből felkapta a social media felhasználók fantáziáját.


És bár a csúcs 2017 volt, egy tökéletesen időzített pillanat most egészen új szintre emelte a kép gazdag történetét: megtörtént a valóságban is.

 


A dokumentarista igényű, élőszereplős változatban, a 16 éves dél-afrikai Trishna Pema szerepel, aki Velencében nyaralt nővérével. Épp egy elmaradhatatlan fagyizós kép készült róla, amikor a háttérben az ismeretlen imposztor hatalmas lélekjelenlétről tanúbizonyságot téve, idióta mosollyal az arcán – hűen az eredeti szellemiségéhez – megcsinálja a nagy visszafordulást.


A fotó azóta hatszor körbejárta az internetet, a Buzzfeed már elemzést is csinált róla.
 

©2018 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés